print
Zece ani de puşcărie pentru traficanţii de ființe umane în Emiratele Arabe Unite. O moldoveancă victima acestora
23.12.2013
8068 Accesări

Patru femei au fost condamnate la zece ani de închisoare, după ce au ademenit o persoană cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit, pe care, însă, au forțat-o să se prostitueze. Grupul criminal activa în R.Moldova. Aceştia plasau pe internet anunţuri despre eventuale locuri de muncă în Dubai.

Unul dintre anunțuri a fost văzut de o tânără de 23 de ani din R. Moldova. Conform anunţului, angajatul ar fi primit un salariu nu mai mic de 400 dolari SUA, muncind la o companie de cumpărături pe internet.

„În anunțul se spunea despte un salariu tentant”, spune tânăra de 23 de ani. Femeia a telefonat la numărul indicat în anunţ, după care a mers la interviul de angajare, organizat într-un restaurant din Chişinău.

„Femeia mi-a spus că voi dansa într-un restaurant al unui hotel din Dubai şi că voi fi bine plătită. Voi beneficia de cazare şi un conducător auto”, a spus tânăra.

În scurt timp, tânăra a mers într-un alt oraș din R. Moldova, unde s-a întâlnit cu MA, un cetăţean rus în vârstă de 64 de ani, cu care a stat cinci zile, timp în care i-a fost perfecţionată viza. După aceasta, cele două femei au zburat în Dubai, la 27 ianuarie 2012.

Ajunsă în Dubai, femeia a fost dusă într-un apartament din Mutaina, unde i s-a luat paşatortul pe motiv că trebuie să-i fie perfecţionate actele. A doua zi, ea a fost obligată să presteze servicii sexuale contra bani pentru mai mulţi bărbaţi.

„Nu mi-am imaginat că voi fi vreodată într-o astfel de situație”, povesteşte femeia.

După un timp, cu ajutorul telefonului mobil al unui client, tânăra a luat legătura cu poliția. Aceasta a lăsând un mesaj vocal în care explica calvarul ei. O săptămână mai târziu, poliția a percheziționat bordelul şi au identificat-o pe moldoveancă.

Persoanele implicate în traficul de fiinţe umane au fost condamnate la 10 ani de puşcărie.


Sursa: thenational.ae

Copyright © 2024 CN CTFU Toate drepturile rezervate.