print
30 de zile de arest preventiv pentru un cetățean român, implicat în trafic de ființe umane
18.08.2017
1559 Accesări

Angajații Poliției de Frontieră au deconspirat activitatea infracțională a unui grup specializat în traficul de ființe umane, cu scop de exploatare sexuală. Membrii grupării în perioadă anului 2016 și până în prezent recrutau tinere moldovence, care abuzând de starea socială a acestora le transportau în or. Stockholm, Suedia, unde erau impuse să presteze servicii sexuale.

Întreaga activitate infracțională, pornită în baza unei bănuieli rezonabile de existenţă a elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 165 alin. (2) lit. b), d) Cod Penal RM, a fost documentată în ultimul an de către ofițerii de investigații ai IGPF.

Astfel, în data de 7 august curent, conform probelor acumulate, polițiștii de frontieră au desfășurat mai multe acțiuni de urmărire în punctul de trecere Leușeni, fiind reținut în timp ce încerca să părăsească teritoriul R. Moldova un membru al grupării infracționale. Tânărul de 28 de ani, cetățean al României, a fost reținut și este cercetat pentru trafic de ființe umane.

În data de 10 august curent, acesta a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

În prezent, polițiștii de frontieră întreprind multiple măsuri de investigație și urmărire penală, în vederea identificării potențialelor victime, dar și localizarea și reținerea membrilor grupului criminal aflați în libertate.

Sursa:Poliția de Frontieră

Copyright © 2021 CN CTFU Toate drepturile rezervate.