print
Combaterea TFU. Oameni noi - vechi suferinte
18.04.2013
6339 Accesări

Având drept obiectiv analiza posibilităților implicării eficiente a autorităților publice, organizațiilor nonguvernamentale precum și a întregii societăți în procesul de combatere a traficului de ființe umane, la data de 17 aprilie 2013, în incinta Preturii sectorului Centru, s-a desfășurat Masa Rotundă cu genericul "Combaterea traficului de ființe umane. Oameni noi - vechi suferinți.". La eveniment a participat Ala Vechiu, Asistent pe probleme sociale în cadrul Secretariatului Permanent al Comitetului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane;  Dumitru Racoviță, Ofițer principal de investigații , Centrului pentru combaterea traficului de ființe umane/MAI precum și dna psiholog Tatiana Buianina reprezentanta Centrului Internațional "La Strada", manager centrul Contact. Cuvîntul de salut fiind rostit de către Vicepretorul responsabil pe probleme sociale, dna Eugenia Graur.


Astfel, în contextul realizării obiectivelor propuse, la Masa Rotunda au asistat 25 de participanți din cadrul Universităţilor precum și Organizațiilor nonguvernamentale de tineret din sectorul Centru. 


Raportorii au prezentat în detalii aspectele generale cu privire la implementarea politicilor naţionale antitrafic în Republica Moldova, a cazurilor de trafic - prevenirea acestora precum și aspectele psihologice a traficului de ființe umane. Mesajul raportorilor din cadrul Mesei Rotunde organizate fiind recepționat pe măsură de către participanți, soldându-se cu discuții, dezbateri, propuneri și un nou bagaj de cunoștințe. 


Totodată, întru prevenirea acţiunilor de trafic de fiinţe umane, din partea Centrului International La Strada, participanților le-au fost înmânate atât materiale promoționale privind combaterea traficului de ființe umane, precum și distribuite date de contact a instituțiilor nemijlocit responsabile de prevenire a traficului, astfel, participanții fiind îndemnați să contacteze instituțiile responsabile în caz de suspiciuni de trafic de fiinte umane.

 

Copyright © 2024 CN CTFU Toate drepturile rezervate.