print
State din UE, Europa de Est, Sudul Caucazului și Asia Centrală își sporesc eforturile pentru combaterea traficului de persoane
08.06.2018
971 Accesări

    Zeci de funcționari din domeniul justiției penale, responsabili de combaterea și prevenirea traficului de ființe umane (TFU) - reprezentanți ai statelor din UE, Europa de Est, Sudul Caucazului și din Asia Centrală s-au reunit în cadrul unui atelier interregional, desfășurat la Chișinău, în perioada 5-7 iunie curent.

    Scopul instruirilor a fost de a sprijini  statele participante în anihilarea rețelelor transnaționale de traficanți, prin sporirea capacităților în domeniu și facilitarea schimbului de experiențe și informații, precum și oferirea asistenței în implementarea Protocolului privind Combaterea Traficului de Persoane. Totodată, se urmărește identificarea posibilităților de îmbunătățire a protecției victimelor.

    Astfel, participanții din țări precum Ucraina, Bulgaria, Belorusia, Moldova, România, Turcia, Armenia, Georgia, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, au împărtășit cele mai bune practici privind cooperarea transfrontalieră în investigarea infracțiunilor TFU, totodată experții din EUROJUST, EUROPOL, INTERPOL, SELEC și-au prezentat capacitățile în facilitarea acestor investigații De asemenea, cadrul discuțiilor a oferit posibilitatea de a examina noile tendințe ale fenomenului și, respectiv, provocările în combaterea traficul de persoane.

    Necesitatea consolidării eforturilor statelor de origine, tranzit și destinație ale victimelor TFU derivă și din creșterea numărului victimelor exploatate prin muncă, , dar și a migăitei masive din ultimii ani.

    Atelierul de lucru a fost organizat de către UNODC în colaborare cu Secretariatul Permanent al Comitetului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane din cadrul Cancelariei de Stat, cu sprijinul financiar al Departamentului de Stat al SUA.

    La încheierea acestuia, au fost elaborate un set de recomandări pentru viitoarele angajamente privind combaterea fenomenului TFU ale statelor participante, la nivel interregional, regional și bilateral, precum și cu organizațiile de profil naționale și internaționale. 


 

Copyright © 2021 CN CTFU Toate drepturile rezervate.