print
Lansarea Campaniei naţionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane"
18.10.2018
5458 Accesări

În contextul marcării „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane" (18 octombrie), în Republica Moldova, pentru al VII-lea an consecutiv, se desfăşoară Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane". Campania va avea loc în perioada 18 - 25 octombrie 2018, atât la nivel central, cât și local.

Sensibilizarea publicului larg despre riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane (TFU) reprezintă scopul  primordial al Campaniei. Numărul victimelor identificate - cetățeni ai Republicii Moldova, demonstrează an de an cât este importantă informarea continuă a publicului larg despre existența acestui flagel și modul în care acesta poate fi prevenit.  

Campania a debutat prin desfășurarea unui flashmob organizat de Centrul pentru combaterea traficului de persoane în colaborare cu instituțiile publice, un grup de tineri și cu suportul financiar al Misiunilor OIM și OSCE în Moldova. În cadrul evenimentului reprezentanții Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și ai ONG-ului „Asociația psihologilor Tighina" din Căușeni, au menționat despre importanța evenimentului și activităților care se vor desfășura în perioada Campaniei, activitatea pe care o desfășoară instituțiile pentru prevenirea și combaterea TFU, precum și măsurile pe care fiecare cetățean le poate întreprinde pentru a nu fi victima acestei infracțiuni. La finalul evenimentului, participanții au distribuit trecătorilor materiale informative utile.

Activităţile din cadrul Campaniei naţionale vor fi desfăşurate conform unei Matrici, care poate fi accesată la următorul link:  http://antitrafic.gov.md/libview.php?l=ro&idc=101&id=1154&t=/Transparenta/Matricea-activitatilor-planificate-in-contextul-marcarii-Saptamanii-de-lupta-impotriva-traficului-de-fiinte-umane-18-25-octombrie-2018.

 

 

Copyright © 2024 CN CTFU Toate drepturile rezervate.