print
Vizita Grupului de experți privind lupta împotriva traficului de ființe umane în Republica Moldova
20.09.2019
1588 Accesări

În perioada 16-20 septembrie curent, a avut loc vizita Grupului de experți privind lupta împotriva traficului de ființe umane (GRETA), în contextul organizării celei de-a treia misiuni de evaluare a Republicii Moldova în implementarea Convenției Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de ființe umane, ratificată prin Legea nr. 67/2006.

Experții GRETA au avut întruniri cu autoritățile publice centrale și alte instituții publice competente în prevenirea și combaterea traficului de ființe umane, pe toate segmentele: prevenire, protecție, pedepsire și parteneriat. Totodată, au avut loc ședințe și la nivel local cu membrii Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane din or. Căușeni. Pentru o mai bună înțelegere a sistemului de protecție și asistență a victimelor și prezumatelor victime ale traficului de ființe umane, experții au vizitat Centrul de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane din Chișinău și Centrul Maternal "Pro Familia" din or. Căușeni.

Urmare a vizitei de evaluare, experții vor elabora un Raport cu constatările de rigoare și recomandări pentru Republica Moldova în vederea consolidării eforturilor comunității antitrafic în combaterea acestui fenomen și protecția victimelor traficului de ființe umane.  

 

 

Copyright © 2020 CN CTFU Toate drepturile rezervate.