print
Lansarea Campaniei naționale ”Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”
18.10.2019
3893 Accesări

În vederea marcării la 18 octombrie a "Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane", la nivel național, pentru al VIII-lea an consecutiv, se va desfășura  Campania națională "Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane", în perioada 18-25 octombrie.

Lansarea Campaniei a avut loc prin intermediul unei Conferințe de presă, susținută  de către Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Misiunii OIM în Moldova, Ambasadei SUA în Moldova și Centrului Internațional "La Strada". Participanții la conferința de presă au reiterat importanța eforturilor comune, care urmează a fi depuse și în continuare în vederea prevenirii și combaterii traficului de ființe umane, precum și asigurării victimelor cu remedii eficiente și servicii de asistență.

Un alt eveniment a fost organizat de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova și Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, în incinta Aeroportului, a fost expusă Campania de informare "Invizibili printre noi". Prin intermediul a 5 figurine umane ce au inscripționate istoriile reale ale victimelor traficului de ființe umane, trecătorii se vor putea informa despre riscurile și consecințele fenomenului, fiindu-le distribuite și materiale informative în acest sens, elaborate de către C.I. „La Strada", Misiunea OSCE și OIM în Moldova.

Pe parcursul săptămânii 18-25 octombrie,  autorităţile publice centrale și locale în parteneriat cu organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale vor organiza un şir de acţiuni (lecții publice și mese rotunde tematice, expoziții și concursuri de desen etc.) ce au drept scop sensibilizarea şi informarea publicului larg despre fenomenul traficului de fiinţe umane şi consecinţele acestuia.  

 

 

Copyright © 2021 CN CTFU Toate drepturile rezervate.