print
Referirea și identificarea victimelor traficului de ființe umane în context transfrontalier
18.10.2019
2613 Accesări

La 16 octombrie, la București a avut loc atelierul de lucru „Mecanisme transnaționale de referire și identificare ale victimelor traficului de persoane în contextul cooperării internaționale de aplicare a legii între țările de origine și destinație. Provocări și perspective", la care au participat reprezentanți ai autorităților guvernamentale, organelor de drept și societății civile din Republica Moldova, România, Olanda, Spania și Suedia.

Evenimentul a avut drept scop discutarea provocărilor și preluarea bunele practici la nivel de aplicare a legii și urmărire penală în domeniul traficului de ființe umane, precum și stabilirea cooperării dintre autoritățile și agențiile din Republica Moldova și România, cu accent distinct pe combaterea traficului de persoane - cetățeni moldoveni cu pașapoarte românești, și stoparea fraudei de documentare.

Atelierul a fost organizat cu suportul Organizației Internaționale pentru Migrație în cadrul proiectului „Îmbunătățirea răspunsului Guvernului împotriva combaterii traficului și îmbunătățirea protecției victimelor traficului și martorilor din Republica Moldova" finanțat de Oficiul INL al Departamentului de Stat al SUA și implementat de OIM Moldova.

 

 

 

Copyright © 2020 CN CTFU Toate drepturile rezervate.