print
Ședinţa Grupului tehnic coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane
20.11.2019
1580 Accesări

La 19 noiembrie curent, a avut loc ședinţa Grupului tehnic coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane. În cadrul ședinței au fost abordate subiectele ce țin de implementarea acordurilor bilaterale încheiate de Republica Moldova în domeniul migrației forței de muncă și problemele ce împiedică implementarea efectivă a acestor acorduri; problemele în acordarea asistenței medicale victimelor traficului de ființe umane; reconceptualizarea Sistemului național de referire în conformitate cu Legea nr. 137/2016 privind reabilitarea victimelor infracțiunilor, precum și  provocările în acordarea compensației financiare din partea statului victimelor infracțiunilor.  

Participanții la ședință au identificat necesități în modificarea cadrului legal referitor la subiectele discutate, îmbunătățirea mecanismului de informare a victimelor traficului de ființe umane despre drepturile lor, precum și o revizuire generală a mecanismului de încheiere a acordurilor bilaterale.

 

 

 

Copyright © 2020 CN CTFU Toate drepturile rezervate.