print
Ședința online a Grupului tehnic coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane
06.07.2020
591 Accesări

La 6 iulie 2020, a avut loc ședința online a Grupului tehnic coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane. În cadrul ședinței, au participat reprezentanții autorităților publice centrale și partenerilor de dezvoltare, responsabili de domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane (TFU).

Agenda ședinței a inclus discuții pe marginea recomandărilor Raportului Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2020, care se referă la măsuri de îmbunătățire pe segmentul urmăririi penale a cazurilor de TFU, protecției victimelor TFU în timpul procesului penal, asistenței și reabilitării victimelor traficului de copii, instruirii specialiștilor, etc. (recomandările pot fi accesate la următorul link: http://www.antitrafic.gov.md/public/files/Raportul_TiP_RO_2020.pdf).

Participanții la ședință au discutat recomandările, menționînd progresul înregistrat, au identificat necesitățile în vederea realizării acestora, precum și au propus acțiunile necesare a fi incluse în următorul Plan de acțiuni 2021-2023 privind implementarea Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023.

 

 

Copyright © 2020 CN CTFU Toate drepturile rezervate.