print
Ședința online a Grupului tehnic coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane
20.07.2021
945 Accesări

La 20 iulie 2021, a avut loc ședința online a Grupului tehnic coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane. În cadrul ședinței, au participat reprezentanții autorităților publice centrale și partenerilor de dezvoltare, responsabili de domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.   Agenda ședinței a inclus discuții pe marginea recomandărilor Raportului Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2021.   

Capitolul privind Republica Moldova conține un set de recomandări asupra cărora s-au expus membrii Grupului tehnic. Participanții la ședință au discutat recomandările, concentrându-se în special pe identificarea necesităților de intervenție sectorială în vederea eliminării deficiențelor evidențiate în raport și au  convenit ca acțiunile respective să fie incluse în proiectul Planului de acțiuni pentru anii 2021-2022 privind implementarea Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023, care urmează a fi aprobat de Guvern.

Secțiunea privind Republica Moldova poate fi accesată pe pagina web a Departamentului de Stat al SUA: https://www.state.gov/reports/2021-trafficking-in-persons-report/moldova/.

 

 

Copyright © 2022 CN CTFU Toate drepturile rezervate.