print
Campania ”Invizibili printre noi” în raionul Cimișlia
26.04.2017
1307 Accesări

La 26 aprilie 2017, în raionul Cimișlia a fost  lansată Campania de informare "Invizibili printre noi", eveniment organizat de către Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, la inițiativa Misiunii OIM în Moldova și în parteneriat cu Comisiile teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane.

Amintim că activitatea respectivă este o continuare a campaniilor realizate în Ucraina și Republica Belarus în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementat de către Misiunea OIM în Moldova, Ucraina și republica Belarus.

La deschidere au participat reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice locale și centrale, partenerii de implementare, societatea civilă și mass-media. Oaspeții evenimentului - reprezentanții Misiunii OIM în Ucraina în cuvântul de salut au menționat despre impactul acestei Campanii obținute în Ucraina și importanța regionalizării acesteia în scopul prevenirii și combaterii TFU.

Participanții au fost informați despre riscurile și consecințele fenomenului TFU, fiind încurajați să apeleze în situațiile de risc la instituțiile competente în domeniu, precum și să se informeze referitor la serviciile de asistența și protecție.

După deschiderea oficială a Campaniei, membrii Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU, membrii Echipei multidisciplinare teritoriale, asistenții sociali, polițiștii, reprezentanții primăriilor, consiliului local, Agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, societății civile, au participat la atelierul de lucru cu genericul "Tendințe, progrese și provocări în prevenirea și combaterea TFU". Atelierul menționat a constituit o platformă pentru discuții între specialiștii din domeniu în scopul consolidării capacităților, eforturilor și acțiunilor în domeniul prevenirii TFU.

 

 

Copyright © 2020 CN CTFU Toate drepturile rezervate.