Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » În atenția comunității antitrafic comunicăm despre publicația „Culegere de bune practici cu privire la combaterea traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă”, elaborată de către Grupul de Experți privind combaterea traficului de ființe umane (GRETA).

În atenția comunității antitrafic comunicăm despre publicația „Culegere de bune practici cu privire la combaterea traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă”, elaborată de către Grupul de Experți privind combaterea traficului de ființe umane (GRETA).

  imprimare
20.04.2021   2483 Accesări  

Grupul de Experți privind combaterea traficului de ființe umane (GRETA), a publicat „Culegerea de bune practici cu privire la combaterea traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă", în baza rapoartelor de evaluare a țărilor.

Publicația evidențiază măsurile eficiente luate de statele părți la Convenția Consiliului Europei privind acțiunea împotriva traficului de ființe umane pentru a preveni și combate traficul de ființe umane în scopul exploatării prin muncă.

Culegerea de bune practici include două exemple din Republica Moldova, în capitolele: „Prevenire focusată pe grupuri de risc" care face referință la seria de instruiri  „Rolul mediatorului comunitar în prevenirea cazurilor de trafic de persoane și de violență domestică în localitățile populate majoritar de comunitatea Roma" și „Răspunsul sistemului de justiție în materie penală" unde este prezentat cazul bărbatului condamnat în 2018 la 11 ani privare de libertate pentru trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă în Federația Rusă.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md