Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   Â»  Presa   Â»  Åžtiri ÅŸi Evenimente » Instruire a agenÈ›ilor economici privind angajarea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini

Instruire a agenților economici privind angajarea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățenilor străini

  imprimare
25.04.2024   265 Accesări  

La 24 aprilie 2024 sub egida DirecÈ›iei drepturilor omului È™i cooperarea cu societatea civilă a Cancelariei de Stat, în colaborare cu DirecÈ›ia generală ocuparea forÈ›ei de muncă municipiul ChiÈ™inău È™i cu suportul Misiunii OrganizaÈ›iei InternaÈ›ionale pentru MigraÈ›ie din Moldova, a fost organizat Seminarul de informare: „Consolidarea capacităților în domeniul ocupării forÈ›ei de muncă, prevenirii È™i combaterii Traficului de FiinÈ›e Umane, (TFU), inclusiv în contextul crizei refugiaÈ›ilor din Ucraina”. Publicul-È›intă al Seminarului au fost reprezentanÈ›ii a 20 de agenÈ›i economici naÈ›ionali din domeniul confecÈ›iilor, care angajează cetățeni străini în câmpul muncii.

Obiectivul evenimentului a fost de a informa angajatorii despre rigorile legale, drepturile angajaÈ›ilor, referirea acestora către instituÈ›iile competente, în scopul prevenirii riscurilor de  trafic de fiinÈ›e umane, migraÈ›iei ilegale sau  alte forme de infracÈ›iuni pe teritoriul țării. Aceste aspecte au fost relatate participanÈ›ilor de specialiÈ™tii din domeniu, reprezentanÈ›i ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Muncii È™i ProtecÈ›iei Sociale È™i ai subdiviziunilor acestora, precum È™i de reprezentantul Procuraturii Generale.

Evenimentul a răspuns obiectivelor Programului naÈ›ional privind prevenirea È™i combaterea traficului de fiinÈ›e umane pentru anii 2024-2028 È™i a fost organizat în cadrul proiectului „Consolidarea eforturilor naÈ›ionale în vederea prevenirii traficului de persoane È™i reabilitării victimelor traficului de persoane în Republica Moldova„ finanÈ›at de Uniunea Europeană.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md