Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   Â»  Presa   Â»  Åžtiri ÅŸi Evenimente » 16 octombrie 2015, discuÅ£ii privind raportul de analiza strategică „Monitorizarea situaÅ£iei privind traficul de fiinÅ£e umane – analiza stării ÅŸi dinamicii infracÅ£ionale pentru anul 2014”

16 octombrie 2015, discuţii privind raportul de analiza strategică „Monitorizarea situaţiei privind traficul de fiinţe umane – analiza stării şi dinamicii infracţionale pentru anul 2014”

  imprimare
16.10.2015   2896 Accesări  

      Azi, 16 octombrie 2015, a avut loc ÅŸedinÅ£a organizată la iniÅ£iativa Secretariatului permanent al Comitetului naÅ£ional pentru combaterea traficului de fiinÅ£e umane în comun cu Clubul Centrului de InvestigaÅ£ii Jurnalistice, în scopul dezbaterii raportului de analiză strategică „Monitorizarea situaÅ£iei privind traficul de fiinÅ£e umane - analiza stării ÅŸi dinamicii infracÅ£ionale pentru anul 2014",  prezentat de Iurie Podarilov, Åžef-adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

      Acest raport reprezintă o analiză comparativă a datelor despre infracÅ£iunile traficului de fiinÅ£e umane/copii, săvîrÅŸite în anul  2014. Studiul analitic este orientat spre cercetarea situaÅ£iei ÅŸi formelor de manifestare a fenomenului, de evaluare a riscurilor, prognozarea situaÅ£iei infracÅ£ionale a TFU în Å£ară.

      În  încheiere, reprezentanÅ£ii mass-media au dat întrebări ce Å£in de situaÅ£ia privind traficul de fiinÅ£e umane în scop de prelevare a Å£esuturilor, condiÅ£iile de interogare ÅŸi protecÅ£ie a victimelor TFU în procesul de urmărire penală, statistica înregistrată în domeniu în ultimii ani.

      Evenimentul a avut loc în contextul Campaniei naÅ£ionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinÅ£e umane" cu genericul „10 ani a ConvenÅ£iei Consiliului Europei  privind Lupta Împotriva Traficului de FiinÅ£e Umane". 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md