Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   Â»  Presa   Â»  Åžtiri ÅŸi Evenimente » Teatru social ca instrument de prevenire a traficului de fiinÅ£e umane

Teatru social ca instrument de prevenire a traficului de fiinţe umane

  imprimare
19.10.2016   9801 Accesări  

      În 18 octombrie curent, în incinta Bibliotecii Municipale "B.P. HaÅŸdeu" a avut loc întâlnirea publică în domeniul antitrafic cu tinerii care studiază la Universitatea Liberă InternaÅ£ională din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova ÅŸi Centrul de Excelenţă în Energetică ÅŸi Electronică.

      Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul Permanent al CNCTFU, în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova.

      În cuvântul de deschidere, doamna Maria Gratschew, coordonator Programul Anti-trafic OSCE în Moldova a menÅ£ionat despre activităţile pe care misiunea le susÅ£ine în vederea prevenirii ÅŸi combaterii TFU, în mod special proiectul ce Å£ine de Teatrul social ca un instrument de prevenire a traficului de fiinÅ£e umane

      Echipa Teatrului social de la Liceul Teoretic "Hyperion" a prezentat o mini-piesă la subiectul prevenirii traficului de fiinÅ£e umane ÅŸi riscurile acestuia pentru tinerii de azi, având o abordare inovativă ÅŸi inedită.

      Subiectul în cauză a fost discutat cu tinerii utilizându-se mai multe activităţi interactive, precum „Asocierea cuvintelor cu fenomenul traficului de fiinÅ£e umane",  "Dacă aÅŸ fi....aÅŸ" în cadrul cărora tinerii au venit cu sugestii ÅŸi recomandări în vederea implicării fiecăruia dintre participanÅ£i în prevenirea acestui flagel, ca de ex: plasarea în instituÅ£iile de învăţământ a informaÅ£iilor despre TFU ÅŸi datele de contact a actorilor la care se pot adresa în cazuri de urgenţă, oferirea de informaÅ£ii colegilor din instituÅ£iile de învăţământ din mediul rural de baÅŸtină participanÅ£ilor, etc. 

      Evenimentul s-a încheiat cu o donaÅ£ie de carte specializată ÅŸi materiale în domeniul prevenirii ÅŸi combaterii traficului de fiinÅ£e umane. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md