Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   Â»  Presa   Â»  Åžtiri ÅŸi Evenimente » Peste 100 de activităţi au fost organizate în cadrul Campaniei naÅ£ionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinÅ£e umane”

Peste 100 de activităţi au fost organizate în cadrul Campaniei naţionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”

  imprimare
26.10.2016   9452 Accesări  

      Secretariatul permanent al Comitetului NaÅ£ional pentru Combaterea Traficului de FiinÅ£e Umane din cadrul Cancelariei de Stat, în colaborare cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, a prezentat Raportul de analiză strategică „Monitorizarea situaÅ£iei în domeniul traficului de fiinÅ£e umane - analiza stării ÅŸi dinamicii infracÅ£ionale pentru anul 2015". Evenimentul a avut loc cu ocazia finalizării Campaniei naÅ£ionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinÅ£e umane".

      Studiul conÅ£ine o analiză comparativă a datelor despre infracÅ£iunile de trafic de fiinÅ£e umane (TFU) săvârÅŸite pe parcursul anului 2015, situaÅ£ia din domeniu, formele de manifestare a fenomenului în Republica Moldova din perspectiva traficului transnaÅ£ional, traficului de copii ÅŸi traficului intern.

      Autorităţile îndeamnă societatea să se implice activ în combaterea ÅŸi prevenirea fenomenului de exploatare ÅŸi trafic de fiinÅ£e umane.

      Pe durata campaniei naÅ£ionale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinÅ£e umane", au fost organizate peste 100 de activităţi, menite să informeze ÅŸi să sensibilizeze societatea despre riscurile ÅŸi consecinÅ£ele traficului de fiinÅ£e umane, precum: ateliere tematice, expoziÅ£ii de artă, dezbateri publice, mese rotunde, prelegeri publice, concurs foto, proiectarea spoturilor video tematice, emisiuni TV, flashmob-uri etc.

      Campania naÅ£ională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinÅ£e umane", care s-a desfăşurat în perioada 18-24 octombrie, a fost organizată ÅŸi coordonată de către Secretariatul permanent al Comitetului NaÅ£ional pentru Combaterea Traficului de FiinÅ£e Umane din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova.

Sursa: Cancelaria de Stat a Republicii Moldova

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md