Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   Â»  Presa   Â»  Åžtiri ÅŸi Evenimente » ÃŽntrevedere publică cu tinerii din raionul TeleneÅŸti

Întrevedere publică cu tinerii din raionul Teleneşti

  imprimare
28.11.2016   12996 Accesări  

      În data de 25 noiembrie 2016, prima zi de demarare a Campaniei internaÅ£ionale „16 zile de activism împotriva violenÅ£ei în bază de gen", Secretariatul permanent al CN CTFU în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova ÅŸi Comisia teritorială anti-trafic, TeleneÅŸti a desfăşurat o întrevedere publică cu tinerii din raionul TeleneÅŸti. Evenimentul a avut loc în incinta ÅŸcolii raionale de Arte Plastice „Nicolae Moisei" ÅŸi avut scopul informării ÅŸi prevenirii fenomenului.

      În cuvântul de deschidere, doamna Ecaterina Berejan, ÅŸef al Secretariatului permanent a menÅ£ionat despre importanÅ£a eforturilor conjugate a comunităţii antitrafic în combaterea acestui flagel social, s-a referit la formele de exploatare din acest domeniu ÅŸi la importanÅ£a coordonării eficiente ale politicilor naÅ£ionale la nivel de administraÅ£ie publică locală.

      Ecaterina Furculiţă, vicepreÅŸedintele raionului, preÅŸedintele Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din TeleneÅŸti a reiterat interesul autorităţilor locale în lupta cu TFU ÅŸi eforturile depuse în acest sens.

      Maria Gratschew, coordonator Programul Anti-trafic OSCE în Moldova a remarcat principalele activităţi pe care misiunea le susÅ£ine în vederea prevenirii ÅŸi combaterii TFU, precum ÅŸi susÅ£inerea echipei „Teatrul social" de la Liceul Teoretic "Hyperion" din or. DurleÅŸti, care a prezentat o piesă menită să sensibilizeze opinia publică despre fenomen.

      Drept platformă de discuÅ£ii au servit mai multe activităţi interactive, precum „Asocierea cuvintelor cu fenomenul traficului de fiinÅ£e umane",  "Dacă aÅŸ fi....aÅŸ", susÅ£inută de către LaurenÅ£ia Filipschi, expert independent, în cadrul căreia tinerii s-au expus ÅŸi au venit cu propuneri în vederea implicării întregii societăţi în prevenirea acestui flagel, spre exemplu: informarea continuă a copiilor ÅŸi adolescenÅ£ilor din instituÅ£iile de învăţământ preuniversitar din mediul rural despre pericolele TFU, plasarea în instituÅ£iile de învăţământ a informaÅ£iilor despre TFU ÅŸi datele de contact ale actorilor la care se pot adresa în cazuri de urgenţă, referirea cazurilor către instituÅ£iile competente,etc. 

      Întrevederea publică s-a finalizat cu o donaÅ£ie de carte specializată ÅŸi materiale informative pe domeniul discutat. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md