print
Sesiuni de informare în instituțiile de învățământ din țară
18.12.2023
593 Accesări

În perioada 7-14 decembrie 2023, Cancelaria de Stat în colaborare cu Ministerul EducaÈ›iei È™i Cercetării È™i Misiunea OrganizaÈ›iei InternaÈ›ionale pentru MigraÈ›ie în Moldova au organizat sesiuni de informare È™i sensibilizare pentru elevii din cadrul a 5 instituÈ›ii de învățământ: Centrul de excelență în industria uÈ™oară, mun. ChiÈ™inău, Școala Profesională nr.2, nr. 3 È™i nr. 9 din mun. ChiÈ™inău È™i Școala Profesională din or. Criuleni.

În calitate de formatori au participat reprezentanÈ›ii Procuraturii Generale, Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, AgenÈ›iei NaÈ›ionale pentru Ocuparea ForÈ›ei de Muncă, Inspectoratului de Stat al Muncii È™i Centrului pentru asistenÈ›a È™i protecÈ›ia victimelor È™i potenÈ›ialelor victime ale traficului de fiinÈ›e umane din ChiÈ™inău.

În cadrul sesiunilor, elevii au fost informaÈ›i despre prevenirea traficului de fiinÈ›e umane, riscurile È™i consecinÈ›ele acestuia, informaÈ›ii utile privind angajarea sigură în câmpul muncii peste hotare È™i în È›ară. În cadrul activităților au participat peste 300 de elevi È™i profesori. 

 

 

 

Copyright © 2024 CN CTFU Toate drepturile rezervate.