print
Ședința Grupului operativ de lucru privind traficul de ființe umane
20.12.2023
644 Accesări

La 20 decembrie 2023 a avut loc o nouă È™edință a Grupului operativ de lucru privind traficul de fiinÈ›e umane (TFU), focusată pe rezultatele obÈ›inute pe parcursul anului 2023 È™i actualizările în domeniu.

În cadrul È™edinÈ›ei, a fost prezentat Programul pentru prevenirea È™i combaterea TFU pentru anii 2024-2028, fiind menÈ›ionate importanÈ›a acestuia, obiectivele generale, obiectivele specifice È™i indicatorii de impact.

Un alt subiect de pe Agendă s-a referit la realizarea Planului de acÈ›iuni privind prevenirea È™i combaterea traficului de fiinÈ›e umane în contextul Planului de Răspuns la SituaÈ›ia din Ucraina pentru perioada 1 iulie 2022 - 1 iulie 2023. Planul a constituit un instrument focusat pe situaÈ›ia refugiaÈ›ilor din Ucraina È™i acordarea suportului comun de către autoritățile publice, organizaÈ›iile societății civile È™i organizaÈ›iilor internaÈ›ionale. Au fost remarcate realizările obÈ›inute de către autoritățile publice È™i partenerii de dezvoltare pe toate compartimentele Planului: Prevenire, ProtecÈ›ie, Urmărire penală, Parteneriat È™i coordonare.

C.I. "La Strada" a prezentat rezultatele  Campaniei de informare È™i conÈ™tientizare antitrafic realizată, menÈ›ionând grupul È›intă al Campaniei, materialele informative elaborate È™i distribuite, activitatea Liniei FierbinÈ›i gestionate.

La finalul È™edinÈ›ei, membrii Grupului operativ au  prezentat activitățile recente ale instituÈ›iilor pe care le reprezintă È™i alte informaÈ›ii relevante în domeniu. 

 

 

Copyright © 2024 CN CTFU Toate drepturile rezervate.