Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » „Combaterea traficului de ființe umane” - genericul unui atelier de lucru

„Combaterea traficului de ființe umane” - genericul unui atelier de lucru

  imprimare
20.12.2022   1429 Accesări  

Zece polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile profesionale pe linia identificării la trecerea frontierei de stat a potențialelor victime ale traficului de persoane, inclusiv pregătirea acestora în calitate de formatori. Astfel, pe parcursul ultimelor trei zile, la sediul Direcției regionale Centru a avut loc un atelier de lucru cu genericul: „Combaterea traficului de ființe umane", desfășurat de către echipa Organizației Internaționale pentru Migrație.

Prezentările au cuprins o varietate de subiecte la tema vizată, precum ar fi recunoașterea traficului de ființe umane drept infracțiune, în sensul diferențelor principale în raport cu trecerea clandestină a frontierei de către migranți, identificarea în flux a victimelor traficului, dar și elementele specifice ale exploatări. La fel, participanții au efectuat o analiză a contextului național, a provocărilor și indicatorilor traficului de persoane în R. Moldova.

A fost și partea practică, unde polițiștii de frontieră au exersat prin realizarea unor prezentări asupra metodelor de redare a informației ce privește identificarea victimelor traficului de persoane și importanța detaliilor în astfel de cazuri.

La finalul cursului, participanților le-au fost înmânate certificate, dar și au fost îndemnați să aplice corect și eficient informările primite, inclusiv diseminarea acestora către colegi.

Sursa: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md